Ben jij werkgever?

Hoe geef je steun aan medewerkers na ingrijpend verlies?
Werk en privé kunnen niet volledig gescheiden worden na ingrijpend verlies. Wanneer een kind of dierbare is overleden, is het voor organisaties vaak moeilijk om hier goed op te reageren. Soms is er een rouwprotocol dat helpt bij ondersteuning van de nabestaande en bij de verslagenheid van collega’s.

In een zakelijke omgeving kunnen emoties lastig zijn, daarbij valt het niet mee het verlies en de gevolgen te bespreken. Er is ook niet altijd begrip voor bijvoorbeeld verminderd concentratievermogen en energie, vooral als die periode langer duurt.

Waarom is het belangrijk aandacht te geven aan verlies en de gevolgen?
Een leidinggevende die regelmatig contact houdt met de nabestaande en goed overleg heeft op de afdeling stelt zich op als een secure base: een veilig en betrouwbaar steunpunt. Uit onderzoek blijkt dat 50% van de werknemers met rouw collega’s als belangrijke krachtbron ervaart en 45% de leidinggevende (Neijenhuis et al, 2012).

Rouw is geen ziekte, maar cijfers uit 2010 laten zien dat mensen die een dierbare hebben verloren zich gemiddeld zo’n honderd dagen ziek melden op het werk. Nieuwe cijfers laten zien dat de verzuimcijfers rondom rouw hoger liggen: tot boven de 170 dagen. Zoals beschreven in het boek ‘Professioneel begeleiden bij verlies’

zou een gerichte begeleiding van rouw op het werk de verzuimduur kunnen verkorten (Wielink, Wilhelm & Van Geelen-Merks, 2017).

Wat kun je nu ter ondersteuning praktisch aanbieden in verliessituaties?

  • Verwijs naar mijn website, hier vind je gratis informatie over verlies. Het  e-book ‘Verlies en verder gaan. Het belang van begrip’ is gratis aan te vragen, daarbij ook het artikel ‘De terugkeer’ naar werk.
  • Het  speciale jaarprogramma ‘Creëer een bloeiend leven’ biedt gesprekken en begeleiding op maat. De professionele en ervaringsdeskundige begeleiding leiden tot nieuw perspectief dat zo belangrijk is bij het leren leven met verlies. De structuur en inhoud van het programma zorgen voor een waardevol resultaat met positieve gevolgen voor werk en dagelijks leven.

Het  programma ‘Creëer een bloeiend leven’ is een combipakket. Naast de persoonlijke begeleiding van de werknemer krijgt de werkgever ook artikelen over verlies en verder gaan. Door kennis ontstaan inzichten die belangrijk zijn bij inspirerend leiderschap. Zeker na ingrijpend verlies is begrip, steun en oprecht meeleven van grote waarde, het draagt bij aan herstel en duurzame inzetbaarheid.

Waarom werkt deze aanpak?

  • Het is heilzaam voor de medewerker omdat er begrip en aandacht is voor het verlies.
  • Door meer kennis over rouw en verlies ontstaan inzichten. Hierdoor kan er beter steun worden gegeven.  Inspirerend leiderschap heeft positieve gevolgen bij werk(hervatting).
  • Deze aanpak werkt omdat nabestaanden zich gehoord en erkend voelen. Inzichten verkregen door online informatie en de persoonlijke gesprekken en begeleiding leiden tot nieuw perspectief. Dit heeft positieve gevolgen voor functioneren op het werk en dagelijkse activiteiten.

Wil jij dit programma graag aanbieden aan je medewerker, neem dan contact op. Tijdens een gratis oriënterend gesprek met de medewerker wordt besproken of dit programma passend is. Het aantal plaatsen is beperkt.


Over Vera Duijnisveld

In de ‘Praktijk voor verlies en veranderwensen’ begeleid ik mensen na ingrijpend verlies. Mijn ervaringsdeskundigheid en professionele achtergrond versterken elkaar tot een inspirerende begeleiding.
De programma’s bieden structuur en worden op maat afgestemd op ieders unieke situatie. Hierdoor wordt nieuw perspectief ontdekt dat waardevol is bij leren leven met verlies.
Ik kijk met veel respect naar de resultaten van mijn cliënten en ben dankbaar voor de 100% tevredenheid.


Heb je belangstelling of wil je graag meer informatie? Bel naar 06 – 44874601 of stuur een berichtje voor een vrijblijvend oriënterend gesprek. Je bent welkom!

Facebooktwitterpinterestlinkedinyoutube