Deze website laat het resultaat zien van een veranderwens. Ik ben Vera Duijnisveld, getrouwd en moeder van drie kinderen.

Ik heb de opleiding tot maatschappelijk werker aan de Hanzehogeschool te Groningen gevolgd.
Tijdens de Honours Specialisatie in het vierde leerjaar heb ik gewerkt aan excellentieontwikkeling. Ik kreeg daarbij de prachtige kans om mijn praktijk vorm te geven. Deze is voortgekomen uit mijn eigen ervaringen om na verlies verder te gaan.
In 2005 overleed onze geliefde zoon Sjoerd op 18-jarige leeftijd door een verkeersongeval.

Na dit intens ingrijpende en verdrietige verlies heb ik een nieuwe invulling aan mijn leven gegeven.  Als coach en perspectiefexpert help ik nu andere mensen zowel ervaringsdeskundig als professioneel om verder te gaan na verlies. Het is mijn passie en ik ervaar steeds weer opnieuw hoe waardevol en betekenisvol dit is, zeker na ingrijpend verlies.

Ik vind het belangrijk erkenning te geven aan de gevolgen van verlies. Daarnaast vind ik het belangrijk om aandacht te hebben voor de kansen en mogelijkheden die er zijn, deze bieden het zo belangrijke nieuw perspectief. Elk mens heeft eigen kracht, bewustwording hiervan vind ik belangrijk. Het doet recht aan mensen en geeft respect. Door gebruik te maken van deze veerkracht help ik mensen te leren leven met verlies.

Gedurende mijn opleiding heb ik gewerkt bij het algemeen maatschappelijk werk, waar ik mij verdiept heb in trauma en verlies. Bij de Vereniging Ouders van een Overleden Kind (VOOK) heb ik een training voor contactouders gevolgd, waarbij aandacht voor individuele gespreksvoering en begeleiding van groepsgesprekken.
Naast methodes uit de verlieskunde werk ik graag met de oplossingsgerichte methode. Hierbij wordt in een positieve sfeer en toekomstgericht het doel besproken.

Ik ben lid van de BPSW: Beroepsvereniging van Professionals in Sociaal Werk.
Als sociaal professional ben ik geregistreerd bij het Registerplein (registratienummer 461008535). Dit is het kwaliteitskeurmerk voor sociaal professionals.

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinyoutube