Persoonlijke, ervaringsdeskundige en professionele begeleiding
De impact en gevolgen van ingrijpend verlies is groot, zowel in je dagelijks leven als op je werk. Wanneer je hierbij voldoende steun krijgt is dat heel fijn en waardevol. Het kan ook zijn dat er meer hulp nodig is, bijvoorbeeld doordat:

  • De nieuwe werkelijkheid je leven heeft ontwricht, er is geen balans en evenwicht.
  • Vooruitzien moeilijk is en het verlies je beperkt in het dagelijks leven.
  • Je een zware druk voelt om aan je verantwoordelijkheden te voldoen, het is echter moeilijk om dit waar te maken.

Het is zowel voor je privéleven als voor je werk belangrijk om perspectief te hebben. Je vraagt jezelf af:

‘Kan het leven ook weer zinvol en plezierig zijn?’

Hoe ga je verder na ingrijpend verlies?
In mijn praktijk bespreek ik het verlies van een kind, broer, zus, ouder, partner of dierbare. Dit kan kort of langer geleden zijn. Het vraagt tijd om te leren leven met verlies. Er is verdriet, gemis, heimwee, er kunnen gevoelens van hopeloosheid zijn, verborgen verlies of schuldgevoelens; oud verdriet kan weer voelbaar zijn.

‘De impact en gevolgen van verlies zijn niet altijd zichtbaar voor de mensen om je heen.’

Ondertussen draait de wereld in alles door en vraagt deze ook aandacht.

Een nieuwe uitdaging
Wanneer het niet lukt om werk en dagelijkse activiteiten weer op te pakken na verlies, dan is het goed om hierover te praten en hulp te zoeken. In mijn Praktijk voor verlies en veranderwensen heb ik hiervoor diverse programma’s ontwikkeld, zij worden afgestemd op jouw situatie. Wil je liever eerst in je eigen omgeving een stap vooruit maken, dan is er het online programma Ontdek Nieuw Perspectief.

Een positieve verandering op een gewenst gebied biedt hoop en nieuw perspectief. Een leven waarbij er erkenning is van jouw verlies, maar ook aandacht, bewust beleven en ervaren van wat goed is en wat je verder helpt. Hierover in gesprek gaan geeft helderheid in wat je wil of hoe je dit vorm kan geven.

Wil jij graag gericht een stap vooruit maken?
Vul dan dit formulier in. Je hoort gauw of je geselecteerd bent voor een gratis en vrijblijvend telefonisch oriënterend gesprek. We bespreken wat jou kan helpen en wat passend is in jouw situatie. Je gegevens worden natuurlijk vertrouwelijk behandeld.

Wil je alvast graag meer lezen en praktische tips ontvangen, bekijk dan de volgende artikelen:


Cliëntreactie dhr. A.

‘Ik zat in een moeilijke situatie na het onverwachte verlies van mijn vrouw. Ik was op zoek hoe verder, begreep mijzelf niet. Ik wil het verlies aanvaarden en het leven weer oppakken. De gesprekken hielpen mij het verhaal te normaliseren. Gevoelens mogen er zijn, ik mag mijzelf zijn. Ik sta nu verder en heb meer kracht en energie. Als tip voor iemand in dezelfde situatie: ‘Je gaat een proces in. Begrijp goed dat het na drie/vier maanden programma niet over is. Perspectief krijgen kan wel.’
Er was een prima samenwerking met Vera die goed aansloot. Ik beveel haar van harte aan. Het is een totaalgevoel. Wat maakt iemand tot een goede hulpverlener? Levenswijsheid, deskundigheid, samenhang in gesprekken en begeleiding, het is én én én.’


Cliëntreactie mw. J.

‘Ik was aan het zoeken hoe ik verder moest na het verlies van onze dochter. Ik voelde mij niet goed en had het gevoel dat er wat moest gebeuren. Ik wilde niet met het hopeloze gevoel doorlopen. Het programma Perspectief heeft mij verder gebracht. Het was verhelderend en ik heb praktische handvatten gehad. Er blijft altijd verdriet, mag ook, maar er is ruimte gekomen om verder te leven. Er zijn dingen aangedragen en daardoor duidelijk geworden. Ik ben mij bewust geworden waar ik sta en wat ik eventueel nog zou willen.  Ik ben er voor mijzelf sterker door geworden. De gesprekken motiveerden mij om stappen te zetten.
Bij Vera kreeg ik echt gehoor, echt erkenning op basis van ervaring. Vera is heel open, niet opdringerig of haar eigen mening doordrukkend, niet belerend. De structuur van de gesprekken wordt goed in de hand gehouden. Dit heeft mij veel gegeven en ik heb meer energie, rust en evenwicht.’


Wil je weten of ik jou ook kan helpen, vul dan het formulier in. Ik neem gauw contact op, je bent welkom!

Facebooktwitterpinterestlinkedinyoutube